måndag 24 maj 2010

Bra botten till långpanna

Här kommer recept på en superbra botten i långpanna:

8 Ägg
8 dl Socker
8 dl Vetemjöl
2,5 msk Bakpulver
4 dl kokande Vatten

Vispa ägg och socker pösigt. Bland ihop mjöl och bakpulver. Blanda i det kokande vattnet i äggvispet och blanda sedan försiktigt i mjölblandningen. Grädda på175 grader (i Varmluft) 30-40 minuter eller tills provstickan är torr. Jag brukar använda IKEAs långpanna jag tror den är ca 30x40 cm med hög kant.

4 kommentarer:

  1. Åh, så snällt att du delar med dig av detta! Har aldrig gjort en så stor tårtbotten förut, men vill gärna prova på det framöver. Skall absolut testa detta recept! Hur många gånger delar du bottnen? Hur går du tillväga då du lyfter delarna för att de inte skall gå sönder? Tips mottages mer än gärna =)

    SvaraRadera
  2. Hej Hanna, jag delar bottnen i 3 delar precis som vanligt. När jag lyfter delarna så lyfter jag en och en med hjälp av underarmarna, jag försöker sprida ut armarna så jämnt som möjligt över ytan.... hoppas det går att förstå lite svårt att förklara. Lycka till, vill veta hur det går!

    SvaraRadera
  3. Hej Louise! Jag förstår hur du menar =) Kanske får bli premiär att testa det hela inför ett visst kalas i sommar.. ;-) Du skall få reda på hur det går! Tack för hjälpen!

    SvaraRadera
  4. Stort tack för receptet! Behövde verkligen ett bra långpannerecept

    SvaraRadera